Eddy Vandenbroucke wil inwoners gratis laten parkeren in Middelkerke

Redactie KW

Een nieuwe parking op de braakliggende terreinen van de vroegere tennisclub en gratis parkeren voor inwoners, dokters, thuisverpleegkundigen en leveranciers. Het zijn voorstellen van Eddy Vandenbroucke (N-VA), die het parkeerbeleid in Middelkerke wil veranderen.

“Er doet zich op korte termijn een opportuniteit voor op de braakliggende terreinen van de vroegere tennisclub. In afwachting van de verkoop en de start van de werken kan men hier gedurende de zomer een ruime parking voorzien voor 300 wagens. Een goede zaak voor de handelaars, maar ook voor de klanten en toeristen. Het hoeft daarom niet per se gratis te zijn, er mag gerust een euro per dag worden gevraagd, dit is niet duur en toch brengt het nog iets op” aldus Eddy Vandenbroucke, handelaar in Middelkerke en politicus in spe bij N-VA.

Gratis parkeren

Maar er is nog meer, Vandenbroucke wil dat iedere inwoner, dokter, thuisverpleegkundige en leverancier een kaart krijgt om gratis te parkeren op alle plaatsen waar er betalend parkeren is voorzien ook op de parking onder het marktplein. “Ik ga uit van het principe dat wie in Middelkerke woont en er belastingen betaalt ook recht heeft op gratis parkeren, net als de mensen die er beroepshalve hun werk moeten doen”, aldus Vandenbroucke, die er voor pleit om tussen 15 november en 15 maart ook stapvoets verkeer toe te laten op de Zeedijk en om de bewoners uit de omgeving van de markt op de marktdag gratis te laten parkeren in de ondergrondse parking.

Zijn voorstellen omtrent de herziening van het parkeerbeleid zal Eddy Vandenbroucke overmaken aan het gemeentebestuur.

(PBM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 25 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier