Eddy Debruyne (CD&V) vraagt de uitwerking van een drugsbeleidsplan naar aanleiding van commotie rond JOC De Prik

Redactie KW

„Misschien moeten we de uitwerking van een drugsbeleidsplan nog eens op de agenda plaatsen”, stelde gemeenteraadslid Eddy Debruyne op de gemeenteraad van dinsdag 28 oktober. „Je trekt de zaken buiten proportie,” reageerde schepen van Jeugd Erwin Delbeke, „Er zijn in een jeugdhuis niet meer drugs dan in om het even welke middelbare school.”

Raadslid Eddy Debruyne (CD&V) nam tijdens het vragenkwartiertje plaats naast het schepencollege en liet enkele slides nogmaals de revue passeren: „In april 2006 vroegen we al het principieel besluit tot het uitwerken van een drugsbeleidplan 2007-2009. We zouden bijvoorbeeld een stuurgroep met deskundigen uit alle sectoren kunnen samenstellen. Misschien is het een goed idee om dat voorstel nog eens op de agenda van de gemeenteraad te laten plaatsen.”

Schepen van Jeugd Erwin Delbeke (Samen) was ontstemd: „U trekt de zaken buiten proportie, in een jeugdhuis zijn er niet meer drugs dan in om het even welke middelbare school. Van wat er in de pers te lezen viel, was er veel overdreven. We willen sereen weken met de jeugdvereniging, die nu voor een tijd gesloten is wegens herstellingswerken. Er is daar nu een enthousiaste groep jongeren aan het werk, die we willen ondersteunen, nu en in de komende jaren. U maakt misbruik van de situatie waarin de jeugdbeweging zich nu bevindt. Wat u doet is alles uit proportie trekken en de mensen angst aanjagen. Wat ons drugsbeleid betreft, werken we sereen met alle mogelijke instanties.”

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 31 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier