Economische groei in West-Vlaanderen onder gemiddelde, maar meer 50-plussers aan het werk

Redactie KW

De voorbije jaren bleef in West-Vlaanderen de economische groei onder het nationale gemiddelde.

De Nationale Bank vergeleek de verschillende economische gegevens van 2003 tot 2011. Vooral wat de groei van de werkgelegenheid betreft hinkt onze provincie achterop. De groei van het aantal jobs bedroeg zo’n 7 procent en dat is ruim 2 % onder het Vlaamse gemiddelde. Maar de voorbije tien jaar waren er in West-Vlaanderen al veel mensen aan de slag en was er een lage werkeloosheidsgraad. In de categorie van de werkzoekende vijftigplussers is onze provincie zelfs een voorbeeld wat de tewerkstelling betreft. Eén kwart van de werkende West-Vlamingen is 50 of meer.

Boudewijn Seapark

De directie van het Boudewijn Seapark in Brugge bijvoorbeeld moet je niet meer overtuigen om vijftigplussers in dienst te nemen. Voor het nieuwe seizoen zijn ze op zoek naar 50 pretparkmedewerkers en daarbij zijn 50 plussers zeker welkom.

“Ik denk dat die mensen op het vlak van ervaring en verantwoordelijkheid goede krachten zijn wat je niet altijd kunt zeggen van jongeren”, zegt Bernard Logghe van het Boudewijn Seapark. “De weekends zijn vooral een probleem, dan komen ze dikwijls niet af”

Vijftigplussers die solliciteren worden tegenwoordig niet meer weggelachen. Bedrijven als Renson Ventilation, Daikin en ook bedrijven in de Zeebrugse haven stellen vijftigplussers te werk. Het aantal werklozen is in West-Vlaanderen relatief laag. Daarvan is 1 op de 5 werkzoekende 50 plusser. Vorig jaar is het aantal werkelozen in die groep gedaald met 4 % dat is het beste nationale resultaat.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond op WTV & Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier