Economisch Huis wil meer Oostendenaars aan het werk op Plassendale

Redactie KW

Uit een onderzoek naar de tewerkstelling bij de bedrijven op de industriezone Plassendale blijkt dat slechts 30 procent van de werknemers ook effectief in Oostende woont. Schepen Bart Bronders (sp.a), bevoegd voor het Economisch Huis Oostende, kondigde donderdag aan dat hij dat percentage wil opvoeren. Daarvoor gaat hij samen zitten met de VDAB. Hij wijst ook op het belang van beschikbare bouwgrond om gezinnen aan te trekken naar de regio.

Uit de studie blijkt dat er 3.363 personen aan de slag zijn bij 77
bedrijven op de industriezone: 29,2 procent woont in Oostende, 30 procent in het arrondissement en 31 procent in West-Vlaanderen. Bijna 10 procent woont buiten de kustprovincie.

Bart Bronders: “De recentste werkloosheidscijfers van augustus tonen aan dat 11,64 procent van de Oostendse bevolking werkloos is, tegenover 9 procent in het arrondissement en 6,6 procent in de provincie. Vooral de randgemeenten profiteren van de werkgelegenheid die de industriezone Plassendale schept. Eén van de factoren is dat ze een groter aanbod aan woningen hebben. We vragen dat de VDAB acties onderneemt en we gaan ook
bedrijven overtuigen van het belang van werknemers die in de regio
wonen.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier