Economisch Huis Oostende begeleidt starters in horeca

Redactie KW

Veel horecazaken en -uitbaters hebben het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Elk jaar leidt dat tot heel wat faillissementen. Het Economisch Huis van Oostende wil het tij nu keren en heeft een intensief begeleidingstraject voor starters in de horeca. Een aantal van die starters zijn nu al bezig.

Starten met een café of restaurant is voor veel jonge mensen een droom. Toch blijkt het risicovol en kan het falen van een zaak je jarenlang achtervolgen. Omdat het zo’n belangrijke sector is aan de kust, wil het Economisch Huis jonge starters beter begeleiden. Op honderd handelszaken die vorig jaar aan de kust over de kop gingen, was ruim een derde een nog niet zo lang geleden opgestarte horecazaak.

Zaak starten aan zee blijft moeilijk

Ondanks de ondersteuning van het Economisch huis die jonge starters uitnodigt voor het gratis begeleidingstraject, zal het aan de kust moeilijk blijven om een succesvolle zaak uit de grond te stampen. In Oostende alleen al zijn er 522 horecazaken. Er werken permanent zo’n 3000 mensen in de sector. En in de rand daarvan, bij brouwers, boekhouders en leveranciers nog eens duizend. Volgens het Economisch Huis is elk faillissement er één te veel.

(sk/jv)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier