Zwembad in Poperinge krijgt eindelijk cafetaria (mét bowling)

© Foto Kurt
Redactie KW

De concessieovereenkomst voor de cafetaria met bowling staat maandag op de agenda van de gemeenteraad. De Koekelaarse aannemer Peter Verhelst zal instaan voor de bouw en uitbating.

Eén jaar na de opening van het nieuwe zwembad De Kouter raakte bekend dat er een cafetaria en bowling zal bijkomen op de site. Dat is althans wat het stadsbestuur maandag zal voorleggen aan de gemeenteraad. “Het is altijd al de bedoeling geweest om naast het zwembad een twee recreatieve structuur te voorzien via een private partner”, zeggen schepen Jurgen Vanlerberghe (Samen) en burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

“Het initiële plan was dat onze partner er een bowling en cafetaria ging bouwen. Na lange onderhandelingen haakte die investeerder echter af en dus moesten we op zoek naar een oplossing. We zijn maandenlang op zoek geweest naar een nieuwe investeerder en nu hebben we iemand gevonden. Of beter, hij heeft ons gevonden. Aannemer Peter Verhelst uit Koekelare heeft al een bowling in zijn thuisstad en wil er nu een tweede bouwen in Poperinge, met een cafetaria die gemeenschappelijk is voor het zwembad. Maandag zullen we in de gemeenteraad een concessieovereenkomst voorstellen voor 30 jaar. Als die wordt goedgekeurd en de vergunningen komen in orde, moet het mogelijk zijn dat de bowling en cafetaria al openen in de zomer van volgend jaar.”

(JL – foto Kurt)

Lees meer hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Ieper-Poperinge van vrijdag 30 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier