Zonnebeke keurt aankoop van gronden voor ambachtelijke zone goed

Redactie KW

“De zone ligt misschien niet ideaal, maar we moeten doorgaan, anders hebben we niets”, aldus de lokale economieschepen.

De gemeenteraad van Zonnebeke kwam maandagavond een uurtje vroeger dan gewoonlijk al samen, kwestie van alles afgerond te kunnen hebben tegen de start van de wedstrijd van de Rode Duivels. Opvallend: burgemeester Dirk Sioen had zichzelf alvast voorzien van een tricolore strikje.

De raad keurde de aankoop van gronden voor de ambachtelijke zone Albertstraat Noord goed. “De zone ligt misschien niet ideaal”, aldus schepen van lokale economie Ingrid Vandepitte (CD&V). “Maar we moeten toch doorgaan, anders hebben we niets.”

In 2004 werd beslist dat een ambachtelijke zone van 3 hectare mocht gerealiseerd worden voor uitbreiding van bestaande en herlokalisatie van Zonnebeekse bedrijven. Er werden toen heel wat bezwaarschriften ingediend. “We kopen nu 73 a 75 ca grond aan van Philippe en Martin Priem voor 201.000 euro en 42 a 73 ca van Gilbert Tyvaert – Gruson voor 112.600 euro. De vergoeding voor de pachtbeëindiging van Dirk Tyvaert voor de gronden en de realisatie van Albertstraat Noord bedraagt 13.600 euro.”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier