Zonnebeke deelt Belgische appels uit aan schoolkinderen

Redactie KW

Door de Russische boycot van vele landbouwproducten moeten de land- en tuinbouwers hun producten ver beneden de kostprijs verkopen.


De landbouwbedrijven lijden hier enorm onder en openstaande facturen kunnen meestal niet meer betaald worden. Nu al is sprake dat 3 procent van de bedrijven noodgedwongen hun activiteiten zal moeten stoppen. En zoals bekend is de landbouw ook noodzakelijk voor het behoud van ons landschap en groen en is de tijd rijp om aan de alarmbel te trekken. Voor de verbouwers ziet de toekomst er alvast niet rooskleurig uit, dat wordt bevestigd door het aantal noodoproepen die de vzw Boeren op een Kruispunt dagelijks ontvangt.

De gemeente Zonnebeke heeft daarom een brief gericht aan de diverse politieke spelers met de vraag om bijkomende steunmaatregelen. Om deze actie te ondersteunen geeft het gemeentebestuur aan ieder schoolkind van de gemeente Zonnebeke dat naar de toneelvoorstellingen van de scholen in OC De Leege Platse komt kijken deze week een Belgische appel bij het verlaten van de zaal om de publieke opinie wakker te schudden over de gevolgen van deze boycot.

(ZB)