Zomerse invulling voor hoeve te Coucx in Kortrijk

Arne Vandendriessche en Bert Herrewyn voor de hoeve. © LOO
Redactie KW

Stad Kortrijk zoekt een zomers, creatief concept voor de hoeve te Coucx op de Marionetten.

Die hoeve is bekend als het belevingscentrum van het stadsgroen Marionetten en dateert van de vijftiende eeuw. In 2010 werd ze gerenoveerd.

Horeca

“De voorbije jaren was de hoeve enkel toegankelijk als er een tentoonstelling een gegidste wandeling plaatsvond”, stelt schepen van Gebouwen Arne Vandendriessche (Open VLD). “Het gebouw heeft nochtans heel wat te bieden. Daarom zoeken we voor deze zomer – van juli tot oktober – een tijdelijke uitbater. Een horecazaak zou er bijvoorbeeld goed passen: binnen is er veel ruimte en buiten kunnen er aan beide zijden terrassen komen.”

Groene parel

Schepen van Leefmilieu Bert Herrewyn (SP.A) benadrukt dan weer dat de invulling van hoeve te Coucx kan bijdragen tot een grotere bekendheid van het stadsgroen Marionetten. “De Marionetten is een nog te ontdekken groene parel”, stelt hij. “Door een horeca-invulling midden in dit stadsgroen zouden meer mensen kennismaken met deze mooie, groene omgeving.”

Kandidaat-uitbaters kunnen zich inschrijven vanaf 8 mei via hoevetecoucx@kortrijk.be. Begin juni buigt een jury zich over de concepten. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier