Zoektocht herneemt naar uitbater voor Brasserie ‘t Pardoen

Redactie KW

Na ruim anderhalf jaar gaat de uitbater van de brasserie in de vervangingsnieuwbouw van het woonzorgcentrum Het Pardoen in de Academiestraat in Wervik al weg.

Dirk Teelen (48) wordt de nieuwe uitbater van De Nachtegaal in de Moeskroenstraat in Rekkem. Daar start hij begin oktober. Brasserie ‘t Pardoen is nog open tot halfweg deze maand. Er is momenteel nog geen nieuwe uitbater. De concessiehouder is de drankenhandel Bayart uit Menen die samen met de brouwerij Haacht de inrichting en uitrusting van de brasserie betaalde.

De ligging langs de Leie is in elk geval een extra troef. Binnen zijn er 80 zitplaatsen. Er is ook nog een ruim en windvrij terras, goed voor zo’n 70 plaatsen. “Er is geen overname en de zaak is totaal ingericht. Instapklaar dus”, aldus Charles Bayart die met het OCMW een concessie heeft. “Er was een kandidaat-uitbater maar uiteindelijk gaat dat niet door. Momenteel is er niks concreet. De horeca is echt een knelpuntsector.”

De huidige uitbater Dirk Teelen is afkomstig uit het naburige Komen-ten-Brielen. Kandidaten kunnen terecht op 056 51 14 18.

(EDB)