Zo verloederd ligt Aviflora in Ingelmunster er tegenwoordig bij

Burgemeester Kurt Windels in het verwilderde Familiepark. (Foto FODI) © (Foto FODI)
Redactie KW

Op donderdag 5 april om 14 uur vindt de openbare verkoop van de gronden van het failliete Familiepark Aviflora op de hoek van de Brugge- en Kruisstraat plaats. Plaats van afspraak is café ‘t Elfde Gebod op het Kerkplein in Izegem.

Op 16 april 2015 – bijna drie jaar geleden – werd het Familiepark Aviflora van zaakvoerder Marnick Goossens failliet verklaard. Marnick kocht dat domein van de familie Vanooteghem aan in april 2000. Vanaf juni 2000 werd hij er officieel eigenaar van. In al die jaren deed hij zijn uiterste best om het park uit te bouwen, maar door allerlei tegenslagen liep het toch mis.

Op donderdag 16 april 2015 stond de gerechtsdeurwaarder aan de Aviflora. Wie aanwezig was – Marnick was op dat moment voor een aankoop naar Limburg – mocht de sleutels afgeven, waarna de zaak werd afgesloten. In de namiddag stonden tientallen mensen aan een gesloten deur, want op donderdag was er daar altijd een druk bijgewoonde dansnamiddag. In hetzelfde jaar werd de inboedel openbaar verkocht. Die bracht ongeveer 60.000 euro op. Een eerste poging op 26 mei 2016 tot openbare verkoop van de gebouwen en gronden werd geannuleerd, omdat er werd gesuggereerd dat er afval in de grond zat. Recent werd zaakvoerder Marnick Goossens nog veroordeeld voor vondsten, waaronder een mega-glijbaan, dode dieren… Op donderdag 5 april start om 14 uur de openbare verkoop van de gronden in café ‘t Elfde Gebod in Izegem. Bij te weinig interesse wordt er wellicht nog een tweede zitdag gehouden.

Zo verloederd ligt Aviflora in Ingelmunster er tegenwoordig bij
© (Foto FODI)

Schot in de zaak

Net na het faillissement hoopte burgemeester Kurt Windels (De Brug) dat er vlug een overnemer gevonden zou worden, maar dat lukte niet. “Het is heel duidelijk: iedereen betreurt de trieste afloop van het Aviflora-verhaal”, zegt de burgemeester toen we naar een reactie vroegen. “Aviflora was ooit een van onze paradepaardjes, bekend tot ver buiten de gemeentegrenzen, vandaag enkel nog een verwilderd terrein met half stukgeslagen gebouwen. Het doet pijn om dit te moeten aanzien. Na het faillissement hadden we inderdaad op een vlugge doorstart gehoopt, maar die is er nooit gekomen met alle gevolgen vandien.”

“Is dit domein geen prachtige locatie voor een Plopsaqua bis, Gert Verhulst ?”

“We zijn als gemeente vooral tevreden dat er met de verkoop eindelijk schot in de zaak komt. Die sleept nu al een hele poos aan en daar wordt niets of niemand beter van. Stedenbouwkundig is het recreatiegebied, wat uiteraard beperkingen inhoudt naar exploitatiemogelijkheden.”

Zo verloederd ligt Aviflora in Ingelmunster er tegenwoordig bij
© (Foto FODI)

“Hopelijk stelt iemand zich kandidaat op de openbare verkoop om het domein nieuw leven in te blazen, in welke formule dan ook. Recreatie heeft veel gezichten. Er kan dus meer dan de combinatie speeltuin en dierenpark. Het is nu aan een investeerder om met een creatief idee voor de dag te komen. Dit kan enkel een meerwaarde worden voor de gemeente. Is dit geen prachtige locatie voor een Plopsaqua bis, Gert Verhulst?”, besluit de burgemeester. (Patrick D.)

Zo verloederd ligt Aviflora in Ingelmunster er tegenwoordig bij
© (Foto FODI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier