Zeeuwse mosselen later dan voorzien… maar toch vrijdag al op de markt

Redactie KW

Een visbedrijf uit Blankenberge werkt samen met een Nederlandse sectorgenoot en kon een mosselperceel reserveren voor de West-Vlaamse markt.

Afgelopen stond het nog uitgebreid in de kranten en was het ook op andere mediakanalen te horen: de Zeeuwse mosselen komen dit jaar pas veel later op onze Belgische tafels.

En toch worden vanaf a.s. vrijdag in Vlaanderen de echte Zeeuwse hangcultuurmosselen verkocht en geconsumeerd. Die Belgische primeur is dankzij Daniels Azuur uit Blankenberge. Het bedrijf van Peter Van Boven werkt al lange tijd samen met het mosselbedrijf Bout uit het Nederlandse Bruinisse die exclusief voor de West-Vlaamse visgroothandel een immens mosselperceel reserveren.

Dankzij de juiste zuurstof en voedingsstoffen groeit het mosselbroed binnen een jaar tot een marktwaardig product, dat geheel zandvrij en prachtig wit van vis is. Peter Van Boven is alvast positief gestemd over de smaak en de hoeveelheid vleesgewicht. “We zijn heel tevreden want de eerste steekproeven wezen uit dat de schelpen weliswaar niet heel groot zijn, maar ze zijn wel goed gevuld“, aldus Van Boven.

(MDW)