Zeebrugge strikt nieuwe lijn met Scandinavië

Redactie KW

Vanaf januari start rederij Swedish Orient Line (SOL) een nieuwe route op tussen Tilbury in Groot-Brittannië en Ventspils in Letland. Ook Zeebrugge zal deel uitmaken van die wekelijkse dienst met rollend goed. Dat meldt de haven van Zeebrugge donderdag.

Zeebrugge heeft al een stevige link met Scandinavië en Groot-Brittannië. Die wordt verder versterkt met de nieuwe route van SOL. Bovendien maakt SOL’s dienst naar Ventspils gebruik van de bestaande verbindingen van rederij P&O Ferries in Zeebrugge, om klanten de mogelijkheid te bieden goederen van Ventspils rechtstreeks te verschepen richting Hull en Teesport en omgekeerd.

De lijn start op 21 januari in Zweden. Op 24 januari meert deze dienst een eerste keer aan in Zeebrugge. Het gaat om een wekelijkse RoRo-dienst. Er zullen vooral trailers, containers en andere rollende ladingen worden verscheept.

“Wij zijn blij met de bijkomende dienst op Letland en op Tilbury. Voor de haven betekent dit een belangrijke versterking voor onze trafiek op de Baltische landen én op het Verenigd Koninkrijk”, aldus gedelegeerd bestuurder Joachim Coens.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier