Zaakvoerder Veryplast uit Ieper veroordeeld voor frauduleus faillissement en oplichting

Redactie KW

Uiteindelijk werd Dominique V. veroordeeld tot drie jaar waarvan twee jaar met uitstelen een boete van 5.500 euro waar van de helft uitstel.


Dominique V. (52) had vroeger de zaak Veryplast in Ieper. Volgens het openbaar ministerie maakte de man zich schuldig aan een frauduleus faillissement, oplichting en misbruik van vertrouwen. Het openbaar ministerie, dat drie jaar effectief vorderde, volgde daarmee de stelling van curator meester Johan Houtman.

Het ging al een tijdje slecht en Dominique zette om het hoofd boven water te houden een nieuwe firma op. Maar het ging van kwaad naar erger en de man raakte zijn hele hebben en houden, incluis zijn woning kwijt. Meester Walter Van Steenbrugge verdedigde Dominique en zei meteen dat zijn cliënt helemaal geen kansen had gekregen, omdat het simpelweg niet over een eerlijk proces ging. “Mijn cliënt is helemaal niet de ingenieuze crimineel zoals hij hier wordt afgeschilderd, wel een man die nooit kwade bedoelingen had, maar niet over de nodige bekwaamheden beschikte die nodig zijn om dergelijk bedrijf te runnen”, aldus meester Van Steenbrugge.

Dat het er in het zwart werd gewerkt, dat werd toegegeven. Meester Van Steenbrugge “Mijn cliënt kreeg niet de kans om zich op een deftige wijze tegensprekelijk te verdedigingen tijdens het onderzoek en pleitte meer onderzoek. Indien de schuld toch bewezen wordt, dan vraag ik een werkstraf en zeker niet de drie jaar effectief naar de cel”.

Uiteindelijk werd Dominique V. veroordeeld tot drie jaar waarvan twee jaar met uitstelen een boete van 5.500 euro waar van de helft uitstel. Aan de curator en de diverse burgerlijke partijen werd in totaal een bedrag van iets meer dan vier miljoen euro toegekend.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier