Zaakvoerder van Brugs sterrenrestaurant Sans Cravate opent pop-uprestaurant

Redactie KW

Het restaurant Sans Cravate in Brugge, met één Michelinster achter zijn naam, gaat op zaterdag 2 januari voor drie maanden dicht voor ingrijpende renovatiewerken.

Reden: zaakvoerder Henk Van Oudenhove kocht er in de Langestraat een aanpalend huisje bij, dat in zijn sterrenrestaurant geïntegreerd zal worden en ook een gastrobar zal herbergen. Tijdens de werken zal Henk Van Oudenhove negen weken lang, van maandag 18 januari tot vrijdag 18 maart, het pop-uprestaurant ‘Re-Belges avec Anselme Selosse’ openen in zijn bed and breakfast La Suite.

Daar wil hij een naar eigen zeggen funky brasseriekeuken propageren. “In mijn pop-up wil ik iets totaal anders brengen dan in Sans Cravate”, zegt hij. “Ik zal er een toegankelijke brasseriekeuken serveren met leuke, Belgische producten en rebelse, funky wijnen aan democratische prijzen. Ik ben verheugd dat Anselme Selosse zijn naam aan mijn concept wil verbinden. In 1994 werd hij door Gault & Millau uitgeroepen tot ‘Beste Frans wijnmaker’. Zijn champagne is gegeerd over de hele wereld. Vaak vereist het een heuse zoektocht om een Selosse-fles op de kop te kunnen tikken. Tijdens onze pop-up zullen naast een speciale voor ons gebottelde cuvée alle champagnes van Selosse op de kaart staan.”

Sans Cravate nieuwe stijl gaat open op zaterdag 2 april, de gastrobar een week eerder.

(SVV – Foto BP)