Zaakvoerder The Vintage en verloofde zijn nieuwe eigenaars De Kelk

Redactie KW

De tweede zitdag van de openbare verkoop van De Kelk en het aanpalende handelspand heeft nieuwe eigenaars opgeleverd.

Vincent De Jaegher, uitbater van The Vintage, bracht samen met zijn verloofde Lisa Demeyere met 345.000 euro het hoogste bod uit. Samen willen zij the glory days van De Kelk opnieuw tot leven wekken.

Op de eerste zitdag van de openbare verkoop van De Kelk en het aanpalende handelspand begin maart brachten Vincent De Jaegher en zijn verloofde Lisa Demeyere al een bod uit van 300.000 euro. Notaris Stefaan Buylaert klopte dit bod toen af met recht op hoger bod. Op woensdag 23 maart was er in zijn kantoor ook een hoger bod binnengekomen ten bedrage van 306.200 euro. Een tweede zitdag moest uitmaken wie de nieuwe eigenaar(s) zou(den) worden van dit roemrijke Brugse café met een verleden dat teruggaat tot begin vorige eeuw.

Na een nieuwe ronde tegen elkaar opbieden, brachten De Jaegher en Demeyere finaal het hoogste bod uit: 345.000 euro, een bod waar de huidige eigenaars genoegen mee konden nemen. “Samen met Lisa zie ik De Kelk als een opportuniteit“, zegt De Jaegher in een eerste reactie. “De Langestraat is aan een revival bezig en daar willen we graag samen verder aan meewerken. Eind mei krijgen we de sleutels en dan willen we De Kelk grondig beginnen renoveren. Eerst willen we het café aanpakken, daarna de zaal achteraan en vervolgens de eerste verdieping. Het is ons streven om in de herfst alvast het café te heropenen. Bij ons zal je iets kunnen drinken en eten, maar ook muziek zal een wezenlijk onderdeel van De Kelk blijven vormen. Vanzelfsprekend behouden we de naam. We zullen er ook alles aan doen om een goede verstandhouding met de buren op te bouwen. We hopen op een eerlijke kans.”

De Jaegher en Demeyere hebben geen plannen met het aanpalende handelspand. Daar bevindt zich vandaag Thai Massage. Beiden blijven tot nader order The Vintage openhouden, maar ze staan open voor een overname.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier