WVI grijpt terug naar initiële plannen voor Chartreuse

Redactie KW

Er zit schot in de zaak voor de ontwikkeling van de gronden aan de Chartreuse te Sint-Michiels. De West-Vlaamse Intercommunale wil er nu toch een hoogwaardig bedrijvenpark inrichten.


In de afbakening van het regionaalstedelijk gebied Brugge werd aanvankelijk de ‘Chartreuse’ voorzien voor een nieuw voetbalstadion, kantoren en winkels.

Dit deelgebied werd vernietigd door de Raad van State bij arrest van 20 september 2013. Ruimte Vlaanderen heeft het initiatief genomen om het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan te hernemen. Binnen de zeven maanden moet dat milieu-effectenrapport geactualiseerd zijn.

De WVI keert nu terug naar haar eerste plannen die al van 2006 dateren : een gemengd regionaal bedrijventerrein voor in hoofdzaak kantoorachtige- en onderzoeksactiviteiten, waarbij de interactie tussen onderwijs/opleiding en bedrijfsleven wordt vooropgesteld.

WVI opteert voor een bedrijvenpark met voldoende groene aspecten en maximaal behoud van de groenelementen.

Het schepencollege heeft op voorstel van schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon beslist om de vraag van het WVI in verband met hoogwaardige bedrijven die hun activiteiten uitoefenen in kantoorachtige gebouwen te laten onderzoeken in een milieu-effectenrapport door Ruimte Vlaanderen. Als tweede piste wordt het behoud van de volledige groene gordel naar voor geschoven.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier