Wordt Hannah Van Ongevalle als beste ‘bartender’ van het land opgevolgd door haar eigen broer?

Redactie KW

Ran Van Ongevalle kwalificeerde zich in elk geval al voor het Belgisch kampioenschap bartenders, hij hoort bij de drie finalisten.

De kans dat Ran Van Ongevalle uit Knokke straks zijn zus Hannah opvolgt als beste Belgische bartender is vrij groot. In de Pharmacy in Knokke-Heist kondigde Diageo Reserve de eerste drie Belgische finalisten aan voor World Class, ‘s werelds grootste mixology wedstrijd. Jurgen Nobels (Old Fashioned, Gent), Ran Van Ongevalle (The Pharmacy, Knokke-Heist) en Rahamat Naushad (Cocktails at Nine, Antwerpen) kwalificeerden zich voor de Belgische finale en maken kans op de eretitel van ‘Belgian Bartender of the Year’. Een titel die momenteel in handen is van de Knokse Hannah Van Ongevalle, jawel, zus van Ran.

De finaleronde van de prestigieuze wedstrijd wordt gespeeld in juni, in Brussel. De komende maanden deelt de jury nog 5 finaleplaatsen uit, waaronder één wild card voor een jong talent. De Belgische kampioen mag in juli ons land vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad.

(DM)