Woodland uit Marke is failliet

Redactie KW

Woodland NV, de fabrikant van tuinhuizen uit de Torkonjestraat in Marke, legde op maandag 24 oktober de boeken neer. Op dinsdag 25 oktober werd het faillissement uitgesproken.

“De acht arbeiders en één bediende werden eind vorige week al op de hoogte gebracht dat ze maandag niet meer moesten komen werken”, vertelt curator Mr. Peter Sustronck. “Sinds vrijdag was er geen handelsactiviteit meer en het personeel werd deze week dan ontslagen.” Volgens de huidige zaakvoerders, die al van 2001 de vennootschap leiden, zijn de opeenvolgende wegeniswerken op de baan naar Aalbeke de oorzaak van het achteruitgaan van de zaak. “Woodland had vooral een Frans en Waals cliënteel dat deze baan nodig had om tot bij de zaak te komen. Ook de concurrentie in de sector is hard.” De curator vertrouwde ons toe dat er momenteel wel al onderhandelingen bezig zijn voor een eventuele overname.

Kortrijkse Kerstmarkt in de problemen

Bij de vzw Feest In Kortrijk (FIK) zijn ze al een tijdje op de hoogte van het nieuws. Woodland zou een 35-tal chalets leveren voor de Kerstmarkt op de Grote Markt en het Vandaleplein. “Nu moeten we op zoek naar een oplossing”, aldus Arne Vandendriessche van FIK. “De ijspiste valt wel groter uit dan voorzien – zowat 600 vierkante meter – en mits een herschikking zouden we nog 15 tot 20 chalets nodig hebben. Vandaar een oproep: wie ons aan chalets kan helpen, is meer dan welkom.”

(EDB/AXV – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier