Winkelsite op kruispunt Sint-Kruis krijgt nieuwe panden voor Delhaize en McDonald’s

Redactie KW

Op de gronden van TMVW en Delhaize, aan het kruispunt van de Maalse Steenweg met de Schaakstraat in Sint-Kruis, zal een nieuwe geïntegreerde winkelsite worden gerealiseerd.

Naast een nieuw Delhaize warenhuis zullen er vier nieuwe retailwinkels een plaats krijgen.

Volgens schepen Franky Demon, die namens het stadsbestuur de stedenbouwkundige vergunning afleverde, zal de ontwikkeling van de site zal in fases gebeuren : “Eerst worden de huidige gebouwen van TMVW gesloopt in functie van de bouw van een nieuw Delhaize-warenhuis met bijhorende parkeergelegenheid (134 plaatsen). De watertoren behoudt zijn functie en wordt via groeninkleding geïntegreerd in de omgevingsaanleg van de site.”

“In een tweede fase tussen 1 augustus 2017 en 1 augustus 2019 wordt het huidige Delhaize-warenhuis gesloopt en vervangen door een nieuw retailgebouw voor 4 winkels (respectievelijk 1.071 m², 1.118 m², 1.015 m² en 806 m²) met bijhorende parkeergelegenheid (63 plaatsen).”

“In een derde fase tussen 1 augustus 2020 en 1 augustus 2022 worden de Mc Donalds en het Q8 tankstation gesloopt in functie van het vervolledigen van de omgevingsaanleg en parkeergelegenheid (121 plaatsen). McDonalds kan gehuisvest worden in één van de vier nieuwe winkels, gebouwd in fase 2. Er worden in totaal 318 parkeerplaatsen voorzien (waarvan 123 parkeerplaatsen half ondergronds onder het nieuwe Delhaize-warenhuis) en 150 overdekte fietsenstallingen.”

Het stadsbestur wil tegelijkertijd de verkeersontsluiting verbeteren van die site met nieuwe in- en uitritten.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier