Winkelnacht in Roeselare steekt in een retrojasje

Net zoals vorig jaar is er opnieuw een modeshow in de Delaerestraat. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De Winkelnacht in Roeselare gaat dit jaar voor vintage en retro. De animatie krijgt een nostalgisch kantje, er zijn oldtimers en ook heel wat winkeliers zullen zich van hun meest vintage kant tonen.

De Winkelnacht vindt dit jaar plaats op vrijdag 29 april. “We willen er opnieuw een commerciële hoogdag in de Rodenbachstad van maken”, vertelt Jo De Peuter, co-voorzitter van de vzw Centrum Roeselare. “Het is meteen ook het eerste grote evenement op de vernieuwde Grote Markt met bredere terrassen langs alle kanten.”

De meeste winkels zullen open zijn tot 22 uur, daarnaast is er ook heel wat animatie. Verspreid over de stad komen er verschillende podia waar bandjes het beste van zichzelf zullen geven. Op de Grote Markt komen er zelfs twee podiums, je ziet er oldtimers en de dames van 2 Empress (bekend uit The Sky is the Limit) zorgen mee voor de muziek. In de Noordstraat zijn er retro motorfietsen en heel wat winkels zullen in een extra vintage kleedje steken.

“In de Delaerestraat komt er een modeshow met de nieuwe collectie en accessoires, de perfecte verbinding naar het Wielermuseum waar er ook heel wat te beleven valt”, aldus Jo. Afsluiten gebeurt omstreeks 23.15 uur met een spectaculair vuurwerk en lasershow aan het Stationsplein.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier