Winkel Mer du Nord in Oostende en Roeselare sluiten de deuren

Redactie KW

Het bekende Belgische vrouwenmodemerk Mer du Nord vroeg eind augustus de gerechtelijke reorganisatie bij de Brusselse rechtbank van koophandel aan. Dat was een rechtstreeks gevolg van onder meer de tegenvallende soldenverkoop in juli, maar het merk zat al langer in financiële problemen.

Hoewel confectieketen JBC 250.000 euro bood, delfde die het onderspit tegen de jonge Franse Pascal Yefet (36). JBC wou enkel de merknaam Mer du Nord toevoegen aan haar assortiment. Omdat Yefet zich ook engageerde om minstens 17 personeelsleden, de kledingvoorraad en 7 van de 11 winkels over te nemen, kreeg zijn lagere bod van 150.000 euro de voorkeur van de handelsrechtbank. Dat betekent wel dat 25 al eerder ontslagen werknemers wellicht geen enkele schadevergoeding zullen krijgen van Mer du Nord.

“De winkels in Roeselare, Oostende, Wijnegem en Antwerpen sluiten de deuren”, vertelde Yefet vrijdag aan brusselnieuws.be. “De twee filialen in Brussel blijven open.” Eerstdaags is een vergadering voor het personeel waarin Yefet zijn plannen uiteenzet. Eerder sloten de winkel van Mer du Nord in Knokke-Heist en Brugge al de deuren. De Fransman Yefet bezit in België al een netwerk van 11 winkels met prêt-à-porter: Les Bourgeoises.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier