Windmolenpark betaalt aandeelhouders uit Poperinge en Vlamertinge 7,27 euro per aandeel

De windmolens staan blijkbaar goed in Poperinge, want het waait er vaak meer dan behoorlijk en dat levert op. © MD
Redactie KW

Omwonenden konden maximaal 20 aandelen van 125 euro kopen.

Als eerste in Vlaanderen kregen de inwoners van Poperinge en Vlamertinge de kans om aandelen te kopen van Electrabel CoGreen, de participatiemaatschappij rond het windmolenpark van Poperinge. Voor 2014 wordt 7,27 euro per aandeel uitbetaald, en dat is meer dan vooropgesteld.

Omwonenden konden maximaal 20 aandelen van 125 euro kopen. Er werd een jaarlijks dividend beloofd van zowat 5 procent, omgerekend goed voor 6,25 euro.

Karen Warnier van CoGreen: “Door de onmiddellijke nabijheid van de kust blijkt Poperinge een erg gunstig windklimaat te hebben. De vier geplaatste windmolens leveren groene elektriciteit voor zowat 5.700 gezinnen. CoGreen cvba werd opgericht als een lokaal en verantwoordelijk bedrijf, samen met de omwonenden.”

Het dividend bestaat uit een vaste inkomst van 4,75 % en een variabel deel van tussen de 0 en 3,5 %, afhankelijk van de hoeveelheid wind en eventuele technische storingen. Het dividend moet wel nog goedgekeurd worden door de gewone Algemene Vergadering van Electrabel Cogreen op 19 juni.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier