Rubriek Economie

Wim Lybaert zet schouders onder biocampagne rond groenten en aardappelen

09/09/16 om 20:48 - Bijgewerkt om 20:48

Van 17 tot 25 september staan biologische groenten en fruit volop in de aandacht in een nieuwe campagne van sectororganisatie BioForum Vlaanderen.

Wim Lybaert zet schouders onder biocampagne rond groenten en aardappelen

© © VRT Thomas Sweertvaegher / Switn

Tv-moestuinier Wim Lybaert, die zelf groenten en aardappelen zonder kunstmest of pesticiden teelt, zet zijn schouders onder de campagne die vrijdag werd voorgesteld.

Tijdens de tiendaagse zetten biobedrijven overal in Vlaanderen hun deuren open voor bezoekjes en onder meer picknicks, workshops en proeverijen. De volledige kalender staat op www.biomijnnatuur.be. Op de 'Dag van de Klant' (24 september) trakteren ongeveer zestig biowinkels hun klanten op een 'Bijzondere Groentengids'.

Om te weten welk de favoriete biologische groente is van de Vlaming, houdt BioForum Vlaanderen tussen 14 en 22 september een stemming op haar site. Overigens zijn op diezelfde site 1.500 biopunten samengebracht waar bijzondere groentensoorten te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld warmoes, postelein, aardpeer of rammenas. Een rubriek 'productinfo' toont tot slot de meerwaarde van biologisch voor verschillende bioproducten.

Delen

Bio is voor mij geen issue, het is voor mij een evidentie

Tv-moestuinier Wim Lybaert zet zijn schouders onder de campagne. Onder de titel 'Amai, d'r steekt veel liefde in bio' staat Lybaert samen met familie Noë-Sucaet van bioboerderij 't Livinushof in Sint-Laureins (Oost-Vlaanderen) op het campagnebeeld. "Voor mij is bio de toekomst van de landbouw, maar dan wel gecombineerd met een afzetmarkt dichtbij de boerderij", zegt Wim Lybaert. "Mensen moeten in de eerste plaats biologisch kiezen omwille van de duurzame visie op lange termijn."

Op 13 september start op Eén Lybaerts nieuwe elf weken durende tv-programma 'Het Goeie Leven'. Uit meer dan 700 kandidaten selecteerde hij negen duo's die even veel uitdagingen kregen in een 250 vierkante meter goot stuk moestuin. De afgelopen jaren lag de focus van Lybaert niet nadrukkelijk op bio. "Bio is voor mij geen issue, het is voor mij een evidentie", zegt Lybaert daarover.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!