Willy Naessens op bezoek bij Unizo Oostkamp op vooravond van belangrijkste werkdag

In het midden herkennen we de succesvolle ondernemer Willy Naessens. © PH
Redactie KW

Door de goede contacten van burgemeester Jan de Keyser was ondernemer Willy Naessens voor Unizo te gast in Oostkamp. In een goed gevuld Boldershof sprak hij een 150-tal ondernemers toe. De rode draad was: ‘De tien geboden van ondernemen’.

Willy Naessens is eigenaar van een groep in industrie- en zwembadenbouw, die zijn naam draagt. Naessens is ook bekend als paarden- en koetsliefhebber. Op de prestigieuze jaarlijkse paardenwedrennen Waregem Koerse organiseert hij een hoedenparade en -wedstrijd.

Hij werd vooral bekend door het programma ‘The Sky is the Limit’ op VIER waar hij drie seizoenen meedeed. Naessens startte op jonge leeftijd als hulp bij zijn vader, die molenaar was. Kort daarop werd hij zelfstandig kippenkweker en zelfstandig veevoederhandelaar. Enkele jaren later stapte hij in de bouw van privézwembaden, kleine landbouwloodsen en stallen.

De bouwactiviteiten werden uitgebreid tot grotere gebouwen met metaalstructuur, gevolgd door investeringen in de prefab betonbouw. De volgende jaren bouwde hij de onderneming verder uit, mede door andere overnames, verder uit tot een groep met meer dan 800 werknemers. Na de voordracht lieten de Oostkampse ondernemers zich verwennen door een lekkere chateaubriand.

“Dat zal hier toch niet te lang duren, hé”, roept Willy Naessens in zijn gekende stijl.” Morgen is een heel belangrijke dag voor mij. “Ik moet er met mijn zinnen bij zijn.”, zegt. “Ik zal morgen alle mandaten bij mijn bouw- en voedingsbedrijven neerleggen. Maar om mij bezig te houden ben ik nog bezig met het oprichten van nog een bedrijf in de voeding.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier