William en Hilde nemen afscheid na 12 jaar van taverne Leiemeers in Kuurne

Op de foto de uitbaters van taverne Leiemeers, William Deylgat en Hilde Devlaminck © NSK
Redactie KW

Vanaf zaterdag 1 juli wordt Dieter Bruneel het nieuwe gezicht van Taverne Leiemeers gelegen langs het jaagpad in Kuurne. William Deylgat (48) en Hilde Devlaminck (47) die 12 jaar lang de vaste gezichten vormden van de bekende Kuurnse horecazaak zetten vanaf zaterdag aanstaande een stapje opzij.

William leerde de stiel bij zijn ouders in feestzaal ” ‘t Laulierblad”, terwijl ook Hilde altijd werkzaam was in de horeca. Toen het nieuws woensdag bekend raakte via de facebookpagina van William, ontketende het meteen heel wat reacties bij de klanten. ” “Leiemeers” was een fantastisch avontuur waar we op 1 januari 2006 ingestapt zijn.”, vertelt William,” Samen met onze kinderen Laura en Louis hebben we in die 12 jaar het beste van onszelf gegeven, maar nu is het hoogtijd om de fakkel door te geven en uit te kijken naar nieuwe uitdagingen die ons pad zullen kruisen. Wij hebben onze klanten gedurende al die jaren met gans ons hart verrast en verwend met al ons lekkers. Ons reservatieboek is nog goed gevuld, maar het is genoeg geweest, we snakken om het kalmer aan te doen. Vele klanten vinden het een spijtige beslissing die we namen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Dieter ons geesteskind in al zijn pracht en praal verder zal zetten.”

Ondanks de stap opzij die William en Hilde zetten aanstaande zaterdag zullen ze echter wel nog een tijdje blijven meewerken in de horecazaak. William in de keuken, zoals het voorheen ook reeds het geval was en Hilde achter de toog. Ook wat het aanbod betreft die te verkrijgen is in de horecazaal veranderd er weinig.

(NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier