Wijnboeren verenigen zich voor lekkernijen in Vintage Heuvelland

Redactie KW

De Heuvellandse wijnboeren hebben zich verenigd in Vintage Heuvelland.

Met deze vzw willen ze hun wijn nog beter kenbaar maken bij de lokale handelaars en restauranthouders. Maar ook de toerist zal vanaf 2016 merken dat Heuvelland een wijnstreek geworden is. Nu al kan geproefd worden van vintageroomijs, een ijsje op basis van de likeur Pomelle van het wijngoed de Monteberg.

Het vintageroomijs wordt gemaakt door de familie Delporte uit Wijtschate met Pommelle. “Van de likeur op basis van appelen en peren laat ik vooral de appel doorsmaken,” zegt Martine van de landbouwhoeve Vers van de Hoeve. “Verder pak ik ook uit met een sorbetijs op basis van de rode wijn van de Monteberg. Dit is wat ik ‘mijn specialleke’ noem. Ik hoop echt op een warme zomer zodat iedereen op een terras kan genieten van een ijsje en een Heuvellands wijntje.”

Alles in teken van wijnbouw

Naast het nieuwe Vintageroomijs is er voortaan ook Vintagekaas. Daarnaast wordt vanaf volgend jaar een gedistilleerde drank op basis van Heuvellandse wijn gepresenteerd. Ook volgend jaar worden de twee rotondes op grondgebied Heuvelland aangekleed met attributen, verwijzend naar wijn. Aan de vooravond van de wijnfeesten komt er ook een banketavond, een avond vol Heuvellandse wijn en Heuvellandse gerechten.

Vintage Heuvelland vzw werd op initiatief van wijnsommelier José Lemahieu opgericht. Hij werd meteen ook de eerste voorzitter. Alle details staan op een volledig nieuwe website: www.vintageheuvelland.be

(MDN – Foto EF)