Wielercafé Chasse Patate opent de deuren in Bavikhove

Pedro Naert is de nieuwe uitbater van café Chasse Patate. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 3 november openen Pedro Naert en Virginie Dekyvere hun nieuw wielercafé Chasse Patate in het voormalige café ‘t Oud Gemeentehuis. “We willen er volle bak voor gaan”, aldus Pedro Naert (46), die niet aan zijn proefstuk toe is.

Hij werkt al 30 jaar in de horeca en baatte onder meer ‘t Kloefke in Hulste uit. Na een horecapauze van drie jaar baat hij opnieuw een café uit. De zaak werd volledig gestript en kreeg nieuwe banken en sanitair en een vernieuwde toog. De biljarttafel verdween. “Alles is opnieuw up-to-date. We mikken voluit op een wieler- en sportcafé. Bavikhove is een dorp met een wielertraditie. Het doet me dan ook bijzonder plezier dat de fanclub van Eli Iserbyt hier blijft”, zegt Pedro.

“Het wordt een volkscafé voor – bij manier van spreken – mensen van 16 tot 96. Iedereen is welkom. We maken ook plaats voor andere sporten zoals voetbal en koers. Er zijn twee nieuwe tv-toestellen geïnstalleerd.” Voor de goede gang van zaken liet Pedro niets aan het toeval over. “Met de komst van maandagmarkt wil ik verwenkoffie serveren. Ik volgde een beginnerscursus voor barista.” Verder is er ook plaats voor muziek. “Onze grote betrachting is dat de mensen hier met een glimlach naar buiten gaan.”

De zaak is elke dag open om 9 uur. Chasse Patate sluit op woensdag. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier