Wie volgt Genico op als Creatieve Ondernemer van het jaar?

Unizo en POM zijn op zoek naar een opvolger voor Geert Ninclaus van Genico, die in 2013 werd uitgeroepen tot de Creatieve Ondernemer. "De wedstrijd heeft ons een echte stimulans gegeven", aldus Geert, die nu mee in de jury zetelt. (Foto a. RV)
Redactie KW

De tien finalisten voor de Creatieve Ondernemer 2015 zijn bekend. Iedereen kan via www.creatieveondernemer.be op zijn favoriete creatieve ondernemer stemmen. Wie de opvolger van Geert Ninclaus van Genico wordt, maken Unizo en POM op 29 oktober bekend.

Ook dit jaar gaat Unizo West-Vlaanderen in samenwerking met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) op zoek naar de meest creatieve ondernemer van het jaar. De wedstrijd ontstond in het noorden van de provincie, maar wordt sinds 2011 tweejaarlijks en provinciaal georganiseerd.

Met de wedstrijd willen Unizo en POM andere kandidaat-ondernemers inspireren en motiveren om een zelfstandige zaak uit te bouwen. Daarbij wordt de term creativiteit heel breed opgevat. “Dat gaat van communicatie en marketing over productontwikkeling tot personeelsbeleid en alle andere aspecten van het ondernemen”, aldus Justine Van Hove, eventcoördinator van Unizo.

80 inschrijvingen

En dat West-Vlaanderen heel wat creatieve bedrijven telt, blijkt uit het aantal inschrijvingen. Een tachtigtal bedrijven schreven zich voor de wedstrijd in. Uit deze kandidaturen werd een shortlist van 20 gepuurd. “Onze onafhankelijke jury koos uiteindelijk de tien finalisten”, aldus Justine Van Hove.

Tot en met 18 oktober kan iedereen op zijn of haar favoriete ondernemer stemmen via www.creatieveondernemer.be. De twee ondernemers met de meeste stemmen stoten door naar onze superfinale, net zoals drie andere ondernemers die door de jury toegevoegd kunnen worden. Deze vijf supergenomineerden mogen zich vervolgens aan een bezoek van onze jury verwachten, die na de bedrijfsbezoeken en gesprekken de uiteindelijke winnaar zal kiezen.”

Gala in Brugge

De winnaar wordt bekendgemaakt op een gala op donderdag 29 oktober in het Concertgebouw van Brugge. Vast staat dat de winnaars van de vorige edities hun titel als zeer verrijkend hebben ervaren.

Zo ook Geert Ninclaus, die met zijn bedrijf Genico in Ruiselede exclusieve trappen op maat maakt en de titel in 2013 behaalde. “De belangstelling was na afloop overweldigend. De wedstrijd en de titel zorgden voor heel wat naambekendheid. Het orderboek raakte veel voller en we vonden zelfs vlotter personeel”, aldus Geert, die nu nog altijd klanten over de vloer krijgt met het artikel in Krant van West-Vlaanderen van twee jaar geleden. Ook vorige winnaars zoals Brouwerij Halve Maan in Brugge of Fietsen Achielle uit Pittem zijn sinds hun overwinning erg gegroeid binnen hun segment.

(SRA)

Stemmen kan tot en met 18 oktober op www.creatieveondernemer.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier