Wever en Ducré uit Roeselare vestigt zich op Evolis

Johan De Smedt en Nathalie Lagae van Wever en Ducré. © LOO
Axel Vandenheede

Verlichtingsproducent Wever en Ducré opent in 2017 een vestiging op het Harelbeekse deel van bedrijventerrein Evolis.

Wever en Ducré is een gerenommeerde verlichtingsproducent die dit dit jaar 30 jaar bestaat. Het bedrijf heeft vestigingen in Roeselare (hoofdkwartier en showroom) en Aalst (logistiek en operationeel kwartier) en behoort tot de Oostenrijkse groep XAL.

Wever en Ducré zijn niet de namen van de stichters: het is een afkorting die staat voor WErken, VERnieuwen, ENthousiasme, DUrven en CREëren. De verlichtingsproducent groeide de afgelopen jaren sterk en was op zoek naar een nieuwe locatie. “Via architecte Barbara Ostyn van 3Architecten zijn we met Leiedal en Evolis in contact gekomen”, aldus algemeen directeur Johan De Smedt. “We hebben een terrein van anderhalve hectare gekocht.”

50 werknemers

“Volgend jaar willen we starten met de bouw van een architecturaal fascinerend gebouw van 5.500 vierkante meter, waar we de vestigingen van Roeselare en Aalst in onder zullen brengen”, aldus commercieel directeur Nathalie Lagae. “Op de site is er nog voldoende ruimte om later eventueel te kunnen uitbreiden.”

De verhuizing is voorzien voor 2017. Tussen nu en de verhuizing zal het bedrijf een 20-tal werknemers aanwerven, waardoor er op Evolis zowat 50 werknemers aan de slag zullen gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier