Rubriek Economie

Westtoer reikt nieuwe Q-labels uit in Oostende

21/06/17 om 07:37 - Bijgewerkt om 15:04

De toeristische ondernemers van de kust hebben zich dit jaar opnieuw geëngageerd om een kwalitatieve dienstverlening te garanderen aan hun gasten.

Westtoer reikt nieuwe Q-labels uit in Oostende

De laureaten samen met vertegenwoordigers van provinciebedrijf Westtoer © (Foto MF)

De voorbije maanden brachten vier toeristische ondernemers het kwaliteitstraject van Westtoer tot een goed einde. Daarom kregen ze dinsdagavond het Q-label overhandigd in Hotel Andromeda in Oostende. Daarnaast haalden ook 23 ondernemingen hun verlenging binnen. In totaal hebben 128 toeristische ondernemingen aan de kust een Q-label.

Bezoek van mystery guests

Het kwaliteitstraject bestaat uit een opleiding en individuele begeleiding op maat. Daarnaast kunnen de ondernemers leren van collega's en ervaringen uitwisselen tijdens bedrijfsbezoeken. Tot slot gingen de ondernemers aan de slag met de suggesties van hun gasten die zij kregen in een klantentevredenheidsonderzoek.

Alle deelnemers werden bezocht door mystery guests. Deze mystery guests beoordeelden onder andere de vriendelijkheid, de gastvrijheid en de netheid van de deelnemende zaken. Na de goedkeuring van het kwaliteitsdossier door de projectjury, behaalden vier ondernemingen het Q-label. Dit kwaliteitslabel is geldig voor een periode van drie jaar. Alle ondernemingen met het Q-label staan garant voor een kwalitatieve dienstverlening aan hun gasten. De vier nieuwe ondernemingen die dit jaar het kwaliteitslabel behaalden zijn Hotel Ter Duinen (Knokke Heist), Camping Zandpolder (Bredene), Restaurant Bleu Chaud (De Haan) en Julia Fish and Oysterbar (Oostduinkerke).

Verlenging voor 24 bedrijven

Naast de nieuwe labels haalden dit jaar ook 24 bedrijven hun verlenging binnen voor drie jaar. De gelukkigen zijn hotel Adagio (Knokke-Heist), restaurant Blankeduyn en vakantiecentrum Liberty (Blankenberge), hostellerie Astrid, restaurant De Concessie, Romantik Hotel Manoir Carpe Diem en hotel Rubens (De Haan/Wenduine), verblijfpark 't Massenhof en Verblijfpark Veld & Duin (Bredene), café Botteltje, hotel Glenmore, hotel Bero, hotel Kruishof en vakantiecentrum Vayamundo (Oostende), restaurant De Lanteirne, jeugdverblijf De Zeekameel, tearoom Exotic, jeugdverblijf Spermaliehoeve en jeugdverblijf Del Huzo (Middelkerke/Westende), B&B New Largo (Nieuwpoort), Oh-restaurant, jeugdverblijf Del Huzo Saint Antoine en hotel Soll Cress (Koksijde/Oostduinkerke) en restaurant Moeder Lambik (De Panne).

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!