Westtoer presenteert nieuwe digitale reisgids voor de kust

Redactie KW

In De Panne hebben Westtoer en de tien kustgemeenten de iTrip Coast, een nieuwe digitale reisgids voor de Vlaamse kust, voorgesteld. Met de nieuwe reisgids zullen vakantiegangers steeds over toeristische informatie op maat kunnen beschikken.

Toeristen kunnen de digitale reisgids raadplegen via de website van iTrip of via de gratis te downloaden applicatie. Door een kustgemeente en een verblijfperiode in te tikken krijgt de reiziger à la carte de gewenste vakantietips over attracties, fiets- en wandelroutes, evenementen en andere activiteiten aan de kust.

Momenteel bevat de applicatie gegevens over de tien Vlaamse kustgemeenten. Een samenwerking met Agence Urbaine Flandre Dunkerque zorgt er voor dat binnenkort de informatie van de buren uit Noord-Frankrijk mee opgenomen zal worden. Omgekeerd zal in Noord-Frankrijk ook de informatie over de Vlaamse kust kunnen geraadpleegd worden.

Om toeristen zo goed mogelijk te informeren werkt Westtoer samen met de logiessector. De reisgids kan bijvoorbeeld gemakkelijk geïntegreerd worden op de websites van de uitbaters. Op die manier kunnen ze hun gasten optimaal informeren over wat er aan de kust te beleven valt.

Dynamischer imago

De iTrip Coast is gerealiseerd met de steun van de Vlaamse regering in het kader van het impulsprogramma kust. “Het is een innovatief product dat bijdraagt aan een mooie vakantiebeleving aan de kust, ook buiten het zomerseizoen. Het past in het streven naar een dynamischer imago voor de kust en om aansluiting te vinden bij jongere generaties”, aldus Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois.

(Belga)