Westrozebeeks bedrijf Greenyard Foods kan dan toch uitbreiden

Redactie KW

De buurtbewoners en het bedrijf Greenyard Foods vonden een oplossing voor de Romenstraat. De buurtbewoners kantten zich niet meer tegen een uitbreiding van het bedrijf nu er straks een alternatieve Romenstraat aangelegd wordt.

Van 1 tot 31 januari is het openbaar onderzoek lopende voor een milieuvergunningsaanvraag van het voedingsbedrijf Greenyard Foods, het vroegere Pinguin. Het bedrijf wil gevoelig uitbreiden en de huidige Romenstraat innemen. Hun plannen botsten in het verleden echter op heel wat verzet bij de buurtbewoners. Die vreesden vooral voor mobiliteitsproblemen. Voor de bewoners van de Vijverbosstraat en omstreken is de huidige Romenstraat een belangrijke verbindingsweg naar de Provinciebaan toe. “Wij zullen ons echter niet meer kanten tegen de afschaffing van de huidige straat. Daarmee geven we het bedrijf de kans om uit te breiden. We hopen echter dat er ook in de komende periode naar ons toe wordt gecommuniceerd”, aldus Els Pattyn, die samen met haar man Jan Demonie een busbedrijf heeft in de Vijverbosstraat.

De beste oplossing

Het gemeentebestuur zocht het voorbije jaar samen met de bewoners en het bedrijf naar een oplossing die voor iedereen goed was. “Na samen gezeten te hebben met de verschillende partijen leek een alternatieve Romenstraat de beste oplossing voor iedereen. Het bedrijf kan uitbreiden en de bewoners moeten geen grote omweg maken om de Provinciebaan te bereiken”, haalt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) opgelucht adem.

Bij het bedrijf Greenyard Foods reageert men tevreden, maar beseft men dat er nog een lange weg af te leggen valt vooraleer de uitbreiding een feit is. Daarbij speelt de Romenstraat, die een verbindingsweg is naar de achterkant van het bedrijf toe, een belangrijke rol. “Doordat we langs beide kanten van de Romenstraat actief zijn is de straat voor ons naar veiligheid toe heel belangrijk. We zijn tevreden dat we een akkoord vonden met de buren”, aldus Jan Ingelbeen van Greenyard Foods die benadrukt hoe belangrijk een uitbreiding voor het bedrijf wel is.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier