Westhoek Marina’s investeert 100.000 euro in jachthaven van Veurne

Redactie KW

Westhoek Marina’s, dat ook in Nieuwpoort een jachthaven heeft, investeert 100.000 euro in de jachthaven van Veurne. Zo zullen booteigenaars kunnen beschikken over drinkwater en elektriciteit. Ook de verlichting wordt aangepakt.


“We zijn volop aan het investeren in de jachthaven van Veurne”, zegt Philippe Monsieur, gedelegeerd bestuurder van de nv Westhoek Marina’s. “We voorzien elektriciteit, drinkwater en verlichting. We hebben nu al twee aansluitingspunten geplaatst, telkens voor zes boten. Om het aanmeren comfortabel te maken hebben we drie nieuwe vingerpieren geplaatst. Binnenkort volgen er nog drie. In april volgend jaar plannen we de officiële opening van de vernieuwde jachthaven in Veurne.”

Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) is blij met de investeringen. “Het stadsbestuur is nu nog eigenaar van het jachthavengebouw maar we zijn van plan om dat ook in concessie te geven. Ondertussen werken we met Waterwegen en Zeekanaal aan een aanmeerplan dat we eind dit jaar op de agenda van de gemeenteraad willen zetten. Daarin zetten we onder meer waar er wel en niet mag aangemeerd worden en aan welke voorwaarden boten moeten voldoen.”

(GUS – Foto GUS)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust