West-Vlaanderen heeft sterkst aantal stijgende ondernemers

Redactie KW

Onze provincie blinkt uit in noeste arbeid, zo blijkt opnieuw uit de cijfers van Unizo.

Het totaal aantal starters in België neemt af, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van Unizo. “Het gaat de goede richting uit in Vlaanderen. Maar we moeten waakzaam blijven. Het aantal starters blijft nog steeds onder het niveau van 2011”, zegt topman Karel Van Eetvelt naar aanleiding van de meest recente startercijfers van Graydon.

Tijdens de periode januari tot en met augustus steeg het aantal starters in Vlaanderen met 1,5%. We tellen 25.083 starters ten opzichte van 24.713 tijdens dezelfde periode vorig jaar. Op federaal niveau ziet de evolutie er minder rooskleurig uit. Het aantal starters in België daalde met 2,4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De verschillen tussen de gewesten en provincies onderling blijven groot.

In West-Vlaanderen stijgt het aantal starters het sterkst met 6,04%. In Vlaams-Brabant en Waals-Brabant is er een stijging met telkens 2,96%. Limburg kent een stijging van 2,4%. De andere provincies laten allemaal een daling optekenen van het aantal starters.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier