West-Vlaamse souschef bij tien beste voor Young Chef 2015 Benelux

Redactie KW

De souschef van het Brugse restaurant Kok Au Vin is een van de tien geselecteerden uit de Benelux voor de wedstrijd Young Chef 2015. Wereldwijd

Frederic Bruneel, souschef van Kok Au Vin, mag het op 16 februari opnemen tegen negen andere kandidaten in de regionale finale van de wedstrijd die op zoek gaat naar jong kooktalent. De winnaar krijgt een ticket voor de wereldfinale eind juni 2015 in Milaan. De deelnemers mogen niet ouder zijn dan dertig en al minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie in een restaurant werken. Frederic zal de West-Vlaamse eer verdedigen met zijn signatuurgerecht: kabeljauw, prei, karnemelk en Keiemtalerkaas.

3.620 jonge chefs uit 192 landen dienden hun kandidatuur in voor Young Chef 2015, een wedstrijd van foodblog Fine Dining Lovers en San Pellegrino, die jaarlijks een ranglijst van de beste restaurants ter wereld opmaakt. Er zijn twintig regionale finales.

Tien kandidaten uit de Benelux nemen het op 16 februari tegen elkaar op. Sergio Herman is de voorzitter van die regionale wedstrijd. In de jury zetelt de West-Vlaamse chef Steven Dehaeze van restaurant Culinair in Lauwe, als voorzitter van Jeunes Restaurateurs d’Europe. Andere juryleden zijn David Martin van restaurant La Paix (Michelinster) en de journalisten Willem Asaert van Culinaire Ambiance en Jean-Pierre Gabriel van Weekend Knack/Le Vif Weekend.