Rubriek Economie

West-Vlaamse huizenbouw houdt goed stand in vergelijking met Vlaanderen

30/01/16 om 10:59 - Bijgewerkt op 01/02/16 om 10:45

Al is ook in onze provincie de trend dalend : in 2015 werden in West-Vlaanderen 3 % minder nieuwe huizen en 2 % minder nieuwe flats gebouwd in vergelijking met de voorbije zeven jaar. Maar op Vlaams niveau bedraagt de daling zowat 11 %. Deze cijfers maakte de Vlaamse Confederatie van de Bouw bekend n.a.v. de Nacht van de Bouw, vrijdag in De Vossenberg.

Dat de bouw van nieuwe huizen in West-Vlaanderen relatief goed standhoudt en tegelijk de appartementsbouw er niet te sterk daalt, is een goede zaak, vindt de Confederatie. "Weliswaar zal de West-Vlaamse bevolking de komende 15 jaar minder sterk stijgen dan de Vlaamse. Toch zal de provincie volgens de studiedienst van de Vlaamse regering er tussen 2015 en 2030 ongeveer 28.000 gezinnen bij krijgen. Daarvoor moeten evenveel extra woningen worden gebouwd. Bij zijn berekeningen heeft de studiedienst van de Vlaamse overheid dan nog niet eens rekening gehouden met de recente stroom van asielzoekers....

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!