West-Vlaams technologisch bedrijf AlfaVision breekt intercontinentaal door

Minister Weyts wil een partijtje virtueel boogschieten uittesten samen met Hans Vandamme, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Historium en Christophe Roose, directeur van het Historium. © MDW
Redactie KW

Het bedrijf biedt interactieve tools voor musea en belevingscentra.

De tijd dat je in een museum pancartes las en in bezoekerscentra plannetjes zocht, ligt achter ons. We willen beleving, we zoeken prikkels, we leiden onze hersenen om de tuin en wandelen tastend en reikend nieuwe realiteiten binnen. Van virtual reality gaat het naar mixed en augmented reality: hoog, hoger en hoogst interactief.

Niet in Silicon Valley, maar in West-Vlaanderen is een bedrijf actief dat op dat vlak de toon aangeeft. En zo komt het dat je je in C-Mine in Genk een mijnwerker in de claustrofobisch smalle schachten waant, in het Brugs Historium een middeleeuwer en in het Africa Museum in Tervuren een avonturier in de jungle. Er is meer op komst: in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen ben je straks de eerste winnaar van Vlaanderens Mooiste en in de Duinenabdij van Koksijde kun je je binnenkort op sleeptouw laten nemen door een abt. Maar AlfaVision kijkt verder dan de Belgische markt.

In het najaar van 2017 en in 2018 zal AlfaVision vertegenwoordigd zijn op congressen en beurzen in onder andere Haarlem, Keulen en Leipzig, Manchester, Istanbul en Phoenix. Van 15 tot 17 november 2017 neemt AlfaVision deel aan de Science Center World Summit in het National Museum of Emerging Science and Innovation in Tokyo (Japan). Oprichter en zaakvoerder Hans Vandamme zal er een uiteenzetting geven met als onderwerp ‘Best practices for Virtual Reality and Mixed Reality in Science Centres‘.

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier