West-Vlaams meubellabel wint Red Dot Award 2015

Redactie KW

Het meubellabel Joli uit Kuurne viel in de prijzen met de armstoel ‘Marguerite’.

.Het ontwerp van de Antwerpse designer Mathias De Ferm werd bekroond met de Red Dot Award 2015 voor ‘Best Design Concept of the Year’ in de categorie ‘furniture design’.

Een internationale jury van gerenommeerde ontwerpers beoordeelde ruim 3.500 productontwerpen in diverse categorieën op criteria zoals functionaliteit, vernieuwing, kwaliteit en duurzaamheid. De armstoel Marguerite wist op elk van deze vlakken te bekoren. De jury had lof voor de uitgebalanceerde verhoudingen en de optionele kenmerken die de stoel tot een uiterst flexibel ontwerp maken.

John Ghekiere, CEO van JOLI is trots op de prestigieuze designbekroning die toelaat om het officieel erkende Red Dot-zegel te gebruiken. “Het streven naar evenwicht tussen een vernieuwende vormgeving en een optimale functionaliteit voor elk van onze ontwerpen zit in het dna van Joli. Dat de armstoel Marguerite de Red Dot Award 2015 wint, geeft aan dat onze designaanpak ook internationaal naar waarde wordt geschat.” zegt Ghekiere.

De lichtgewicht stoel is vervaardigd van wit, taupe, donkerbruin, antraciet, zwart, rood of geel gelakt aluminium en beschikbaar met of zonder armleuning. De optionele indoor inlegkuip van leder (13 kleuren), Torres kunstleder (8 kleuren) of zachtgrijs wolvilt geeft een luxueuze, vernieuwende flexibele twist aan het ontwerp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier