Werknemers Bpost Oostende gaan vrijdag weer aan het werk

Donderdag wordt er nog niet gewerkt in het distributiecentrum. © a-BELGA
Redactie KW

Het werk wordt vrijdag hervat in het distributiecentrum van Bpost in Oostende, waar sinds vorige vrijdag gestaakt wordt. Vakbonden en directie werkten donderdagochtend een oplossing uit.

Het personeel legde vorige vrijdag het werk neer om de te hoge werkdruk door nieuwe rondes en een tekort en mankracht aan te klagen.

Verschillende directievoorstellen sprongen sindsdien af, maar donderdag kon er met nationale directieleden van Bpost een oplossing worden uitgewerkt. “Vanaf vrijdag gaat het personeel terug aan de slag”, bevestigt Marc Allossery van ACV-Transcom. Hij benadrukt wel dat de mensen “niet langer zullen werken dan 7 uur 36 minuten, zoals omschreven”. Donderdag wordt er nog niet gewerkt in het distributiecentrum.

De directie zal met alle postmannen en -bedelers een individueel gesprek hebben om na te gaan waar de problemen zich situeren. Op 27 april zou er dan een volledig nieuw voorstel volgen op basis van de bevindingen. Eerdere beloftes zoals extra kranten- en pakjesdiensten blijven behouden.

De situatie zou zich dus vanaf vrijdag moeten gaan normaliseren. In de regio Oostende zullen er weer kranten en post in de bussen vallen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier