Werkgroep VTI-industrie Izegem trekt aan de alarmbel voor tekort aan geschoold personeel

De werkgroep VTI-industrie trekt aan de alarmbel. © WC
Redactie KW

Er is in heel Vlaanderen een blijvend en nijpend tekort aan technisch geschoold personeel. In de regio Izegem is dat tekort het grootst en daarom trekt werkgroep VTI-industrie aan de alarmbel.

Er is meer dan ooit nood aan technisch geschoold personeel en daarom wil de werkgroep VTI-industrie de aandacht vragen voor de technische opleidingen in de middelbare school. “Veel leerlingen moeten opnieuw keuzes maken, dus willen we de jongeren op zijn minst informeren en sensibiliseren om ook naast de algemene opleidingen naar de technische opleidingen te kijken. We willen de jongeren helpen om een gefundeerde keuze te maken en we willen hen dus ook aansporen om kennis te maken met de mogelijkheden van het industrieel onderwijs”, klinkt het bij de werkgroep.

Het technisch onderwijs is wel degelijk een kweekvijver aan talent en biedt ook mogelijkheden naar hoger onderwijs toe. Dat bewijzen de verschillende zogenaamde geïntegreerde proeven (GIP’s) die op nationaal niveau werden bekroond. Zo wordt een van de projecten, Oled en lichttherapie met praktische toepassingen, woensdag belicht in het Canvas-programma Pano. De leuze van de Prizma-scholengroep wordt hiermee alleen maar bevestigd: ‘Hier groeit talent!’.

(CT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier