Wereldkeuken strijkt neer naast Aldi op Gentsesteenweg

Redactie KW

Het Kortrijkse stadsbestuur heeft het bouwdossier om het pand naast de Aldi aan de Gentsesteenweg om te vormen tot een restaurant, goedgekeurd. In de leegstaande winkelruimte komt de Werelkeuken met een capaciteit van 300 zitplaatsen.

Het pand tussen de Aldi en De Kleine Bassin is sinds vorig jaar opgenomen in de inventaris van leegstaande en/of verwaarloosde bedrijfsruimten. Het Strategisch Commercieel Plan voor Handel en Horeca geeft aan dat deze locatie geschikt is voor een horecazaak op voorwaarde dat ze een oppervlakte heeft van minimaal 400m². Een functiewijziging van grootschalig handelspand naar een horecazaak is daarom mogelijk.

“De stad is blij dat deze leegstand weg is” – schepen Wout Maddens

Het bouwvolume blijft ongewijzigd. Aan de voorgevel komt er een luifel. Volgens de stad Kortrijk is er zeker voldoende parkeerplaats op het terrein om de parkeerbehoefte op te vangen.

Nog dit jaar

“De stad is blij dat deze leegstand weg is”, stelt schepen van Bouwen en Wonen, Wout Maddens (Open VLD). “Het is ook niet alledaags dat zo’n handelspand ingevuld wordt door een horecazaak van die capaciteit. Qua ligging en parkeersituatie is het alvast de ideale locatie voor een restaurant van deze grootte.

Zaakvoerster Hu wil nog dit najaar de Wereldkeuken in Kortrijk openen. Zij runt ook de Wereldkeuken in Antwerpen en Temse. Wereldkeuken werkt volgens het principe van vaste prijs en alles à volonté met zelfbediening. Op het menu staan diverse gerechten, zoals saladbar, grill, wok, sushi, warm buffet, schaaldieren, vis & vlees, gevogelte, pizza, pasta, dessertbuffet, ijs en vers fruit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier