Welvaert zorgt voor toeristische welvaart in Heuvelland

Redactie KW

Net zoals andere steden en gemeenten in de Westhoek kende Heuvelland in 2014 een forse stijging in toeristische activiteit, maar die is niet alleen te danken aan WOI.

Britse touroperators blijven bijvoorbeeld interesse tonen in de authentieke Duitse loopgravensite Bayernwald. Zo steeg het aantal bezoekers aan Bayernwald van 41.811 bezoekers naar 61.977, een stijging van 48%. Voor deze kleine site is dit toch een merkwaardige stijging. De gidsbeurten die Toerisme Heuvelland boekte voor de toeristen stegen met 136%, respectievelijk van 221 naar 521 gidsbeurten.

De familie Welvaert

Maar via Toerisme Heuvelland werden niet alleen gidsen geboekt voor het thema WOI, ook andere arrangementen deden het ook super goed. ‘In de voetsporen van de familie Welvaert’ werd maar liefst door 78 groepen geboekt. Bezoekers wilden nog eens proeven van de serie Eigen Kweek en de filmlocaties zelf ontdekken. Ook in 2015 heeft dit arrangement al een sterke start gemaakt en wordt het al weer door heel wat groepen geboekt. “Met de heruitzendingen en het tweede seizoen, verwachten we dat dit arrangement ook in 2015 een succes wordt”, zegt schepen van Toerisme Etienne Cloet. “Dit succes van onze arrangementen zorgde er ook voor dat Toerisme Heuvelland heel wat meer omzet voor lokale actoren genereerde. In 2013 was dit zo’n 21.000 euro en in 2014 steeg dit naar maar liefst 94.000 euro. ”

Nog maar eens een duidelijk bewijs dat toerisme ook lokale economie is en zorgt voor welvaart in de regio.”

(MD)