Rubriek Economie

Welkom in het spookstation van Brugge

15/12/14 om 15:40 - Bijgewerkt om 15:40

Bron: Kw

Nooit lag het NMBS-station van Brugge er zo verlaten en troosteloos bij als vandaag. De meeste shops zijn gesloten en de pendelaars hebben zich blijkbaar goed geïnformeerd. Vrijwel niemand daagde op om zijn trein te nemen.

Stilstaande roltrappen, elektronische infoborden die niet werken en gesloten winkels en loketten: het zorgt allemaal voor een desolaat beeld in de inkomhal van het station. Een van de weinige handelszaken in het stationsgebouw van Brugge die open zijn, is De Kantine. Voor zaakvoerder Steve Wildemeersch zijn het harde tijden. "Eén stakingsdag overwinnen valt nog mee, maar we zijn ondertussen al aan de vierde of vijfde dag van protesten bezig. Dat begint een zelfstandige als ik zwaar te voelen. Ik heb vier jaar deze horecazaak, maar ik heb in al die tijd nooit zo'n langdurige nationale en regionale betogingen en bezettingen meegemaakt. Die snelle opeenvolging van vijf stakingsdagen heeft niet alleen flink wat financiële consequenties, maar ook het normale doen en laten valt weg. Kijk, normaal kom ik 's morgens rond acht uur met de bus naar mijn zaak, maar die mensen staken nu ook. Ik ben dus van Loppem met de fiets gekomen en het is wellicht de wet van Murphy: het regende pijpenstelen deze ochtend..."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!