Weinig hinder voor postbedeling

© BELGA
Redactie KW

De stakingsdag zal weinig hinder veroorzaken voor de postbedeling in West-Vlaanderen. Ook de meerderheid van de postkantoren zal gewoon open zijn voor het publiek.

“West-Vlamingen zullen weinig tot geen hinder ondervinden van de staking vandaag”, benadrukt woordvoerder van bpost Fred Lens.

In het verdeelcentrum in Gent is het werk deze morgen neergelegd van 4u tot 9u. Toch zal dit geen grote impact hebben op de verdeling van de post in onze provincie benadrukt de woordvoerder. “De post was op voorhand al gesorteerd en naar de distributiecentra gebracht, waardoor die alle West-Vlaamse kantoren op tijd bereikt heeft.” Lens benadrukt nog dat ook de kranten gewoon in de brievenbus zullen belanden.

Verder zal ook het grootste deel van de postpakketten gewoon bezorgd worden. “Tachtig procent van de pakketten zal de eindbestemming vandaag bereiken. Als gevolg van de blokkering van diverse industrieterreinen zal twintig procent niet geleverd kunnen worden.”

Ten slotte zal er ook in de postkantoren weinig hinder zijn. “In 96 procent van de postkantoren in West-Vlaanderen zal vandaag gewoon gewerkt worden.”

(RDM)