Week van de Smaak: herinner jij je nog de smaak ‘zerp’?

Florina heeft het in haar video over oude smaken. © grf
Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

In het Vlaams Huis van de Voeding in Roeselare is woensdagavond de Week van de Smaak op gang getrokken met o.a. een opmerkelijke videotentoonstelling.

Met het thema ‘VergETEN?’ wil de negende editie van Week van de Smaak aandacht vragen voor kennis en tradities uit het verleden, en voor de kiemen die ze in zich dragen voor nieuwe producten.

Dat verleden wordt van onder het stof gehaald aan de hand van een videotentoonstelling de Smaak van Toen die gedeputeerde Jean de Bethune woensdagavond opende. Florina De Corte (zie bijgaande video), Irene Dedulle, Lionel Verbeke, Eric De Smet en Maurice Gonsaeles vertellen in een filmpje over de keuken van hun moeder, brood van lang geleden, potjes met sauzen, snoep en ingemaakt vlees.

https://www.youtube.com/watch?v=jMlreltYbRk

Met de Week van de Smaak lanceerden de organiserende vzw Vol-au-vent, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen en de Fabriek voor de Toekomst Voeding een oproep naar de bedrijfswereld waarbij productontwikkelaars, fooddesigners, voedingsbedrijven en studenten uitgedaagd worden om nieuwe eetconcepten te bedenken voor ouderen, op maat van hun leefomstandigheden en hun fysieke mogelijkheden.

(mlt)

Meer filmpjes vind je op De Smaak van Toen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier