Week van de Smaak gelanceerd in Huis van de Voeding

Enkele figuren uit de video-expo, met achter zich vlnr. Hilde Brepoels, Luc Martens, Tim Boury, Jean de Bethune en Stefaan Matton. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

De Week van de Smaak loopt van 12 tot 22 november. Op woensdagavond 11 november vond in het Vlaams Huis van de Voeding in Roeselare. Met het thema ‘VergETEN?’ vestigt de negende editie de aandacht op de kennis en tradities uit het verleden, en de kiemen die ze in zich dragen voor nieuwe producten.

Gedeputeerde Jean de Bethune opende de videoteentoonstelling ‘De Smaak van Toen’. Florina, Irene, Lionel, Eric en Maurice vertellen in een filmpje over de keuken van hun moeder, brood van lang geleden, potjes met sauzen, snoep en ingemaakt vlees.

Met ‘De Smaak van Toen’ wil de Week van de Smaak, samen met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen en de Fabriek voor de Toekomst Voeding, een lans breken voor de creativiteit van onze Vlaamse voedingsbedrijven en innovatie stimuleren op het vlak van voeding voor ouderen : productontwikkelaars, fooddesigners, voedingsbedrijven en studenten worden uitgedaagd om nieuwe eetconcepten te bedenken voor ouderen, op maat van hun leefomstandigheden en hun fysieke mogelijkheden.

Dit werd op deze opening alvast extra onderstreept in het walking dinner : de Roeselaarse topchef Tim Boury had zich voor dat diner laten inspireren door de smaakherinneringen van Florina, Irene, Lionel, Eric en Maurice.

De tentoonstelling ‘De Smaak van Toen’ is tot en met zondag 22 november te bezichtigen in het huis van de Voeding, Spanjestraat 141 in Roeselare, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur, op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier