Warm onthaal voor nieuwe Ardooise pastoor

Redactie KW

Priester Jan Coghe werd tijdens een stijlvolle eucharistieviering in de de parochiekerk van Ardooie aangesteld als nieuwe pastoor. Priester Bart Devos krijgt daarmee een opvolger als pastoor in de parochiale eenheid Sint-Germanus waartoe de parochie Sint-Martinus behoort, samen met de parochies van Koolskamp, Beveren en de Tassche.

Eerwaarde Heer Jan Coghe verlaat de studentenstad Leuven om zijn pastorale activiteiten hier verder te zetten. In Leuven was hij heel actief aan de Katholieke Universiteit. Daar was hij verantwoordelijke van het Paus Adrianus VI college en president van het Seminarie Leo XIII. Hij is taaldocent aan het instituut voor levende talen.

Voor Jan Coghe betekent de komst naar Ardooie een hele ‘switch’ in zijn pastoraal werk en toch is het een bewuste keuze. Vooreerst qua timing: “Ik ben momenteel 52 jaar en als ik een nieuwe uitdaging wil aangaan, moet ik er geen jaren meer over nadenken. Het moment is er”, aldus Jan Coghe. Maar ook de regio waar hij straks zal fungeren als pastoor is hem niet onbekend. “Ik ben een geboren Roeselarenaar, een kind van de Onze-Lieve-Vrouwparochie, en het speelde zeker mee in de beslissing om naar de geboortestreek terug te komen. Ik heb er overigens al enkele malen dienst gedaan als zondagspastoor.” De jongste weken was hij al volop aan de slag tijdens diverse plechtigheden en initiatieven.

Tijdens de eucharistieviering kreeg E.H. Jan Coghe een warm muzikaal onthaal want de verschillende kerkkoren verleenden hun medewerking. Daarna was er een receptie in het Zonneke in Koolskamp waar wederzijds kennis kon gemaakt worden. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier