Waregem stelt citycoach uit Kuurne aan die de stad en vooral het centrum moet promoten

Tom Van Houtte

De citycoach is een hippere term voor centrummanager en de dame in kwestie luistert naar de naam Adeline Bekaert. Zij wordt hét aanspreekpunt voor de handelaars uit heel Waregem en moet bemiddelen tussen onder meer de winkeliers, het stadsbestuur en verenigingen als Waregem Winkelstad en Unizo Waregem.

Nog in het takenpakket van de 26-jarige Kuurnse, die gemiddeld twee werkdagen per week aan haar job zal besteden, staat omschreven dat ze een uitvoerende taak krijgt bij Waregem Winkelstad en dat ze geacht wordt een marketing- en publiciteitsplan voor de stad op te maken. Kort gesteld: met extra beleving meer bezoekers naar Waregem en vooral het centrum lokken.

Assistent shopping manager geweest

Adeline Bekaert werkt voor het Waregemse communicatiebureau Studio Tornado. “Dat bedrijf won een wedstrijd die we uitschreven voor marketing- en communicatiebureaus en schoof Adeline naar voren als de geknipte kandidate om citycoach te worden. Adeline werkte onder meer als assistent shopping manager van winkelcentrum Ring Shopping Kortrijk Noord, dus heeft ze al enige ervaring in het vak”, geeft schepen van Economie Kristof Chanterie (CD&V) mee.

Termijn drie keer verlengbaar

De Kuurnse, die op 15 december aan de slag gaat, wordt aangesteld voor één jaar en die termijn is drie keer met een jaar verlengbaar. “Aangezien ik in Waregem werk, kom ik hier over de middag ook boodschappen doen, dus het centrum is niet helemaal nieuw voor mij. De komende weken en maanden zal ik beginnen met me onder te dompelen in de noden en verzuchtingen van de handelaars om van daaruit, in samenwerking met alle betrokkenen, een beleid uit te tekenen”, aldus Adeline.

(TVW-foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier