Waregem onderhandelt met Ion over bouwproject aan Regenboogstadion

We zien CEO Kristof Vanfleteren van Ion en medewerkster Madice Behaegel voor de site waar de projectontwikkelaar momenteel het Waregem Business Park langs de N382 bouwt. © DJW
Redactie KW

Het schepencollege van Waregem kiest voor projectontwikkelaar Ion uit Waregem voor de bouw van een hotel, een aantal appartementsblokken en een commerciële ruimte die allemaal moeten aansluiten op het Regenboogstadion in de Zuiderlaan.

“Begin dit jaar hebben wij een verkoopprocedure opgestart van de gronden nabij het Regenboogstadion en aan de overzijde van de Zuiderlaan naast de expohal”, schetst burgemeester Kurt Vanryckeghem. “Die zijn voorzien voor een grootschalig bouwproject. De kandidaten konden hun projectvoorstellen insturen. Dat leverde uiteindelijk twee waardevolle dossiers op. Na grondige analyse geven wij nu de voorkeur aan Ion uit Waregem, dat met Alheembouw nv en De Steenoven nv een consortium vormt voor het project. Wij gaan nu verder onderhandelen om een verkoopsovereenkomst voor de gronden af te sluiten op basis van hun projectvoorstel. Lukt dat niet, dan gaan wij ons richten tot de andere kandidaat die een kwaliteitsvol voorstel indiende.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier